Попов наказав активніше косити


Голова КМДА Олександр Попов доручив комунальним службам міста активізувати роботу з викошування трави.

Про це він сказав під час розширеного засідання Організаційного комітету з питань підготовки та проведення святкування Дня столиці.

"Після святкування Дня Києва у нас проходитиме ще одне відповідальне свято – Євро-2012. Місто повинно виглядати чистим та охайним, а трава своєчасно покошена. Ми повинні забезпечити європейський стан утримання столиці", – наголосив Попов.

За словами першого заступника голови КМДА Олександра Мазурчака, всі райони міста забезпечені достатньою кількістю газонокосарок, "наразі вони мають по п’ять одиниць".

"Днями міська влада отримає додаткову партію техніки для косіння трави, тож ресурси для виконання цієї роботи є. Інспектори з благоустрою контролюють питання своєчасного косіння трав’яного покрову. У разі недотримання правил благоустрою,  штрафників притягуватимуть до адміністративної відповідальності", - додав він.

Так, лише за минулий тиждень внесено 30 приписів та складено 4 протоколи за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як відомо, відповідно до Правил благоустрою міста Києва, власники (користувачі, балансоутримувачі) зелених насаджень зобов’язані проводити косіння газонів періодично, при досягненні трав’яним покровом висоти 15 см, залишаючи висоту покрову 5-8 см, а скошена трава повинна бути прибрана протягом 3 діб.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ