Як провести вихідні у столиці: танці на Хрещатику, гей-парад і велоперегони



Фото ogoshow.com.ua

Найближчі вихідні подарують безліч цікавих подій. Будь-хто зможе знайти свято на свій смак і гарно розважитися.

Так, 19 травня у самому центрі міста відсвяткують ювілейний День Європи. Дійство розпочнеться об 11 ранку і триватиме до самого вечора. Кияни і гості міста матимуть змогу познайомитися з культурою різних країн, помилуватися танцями та запастися сувенірами.

Цього ж дня у ботсаду Фоміна відбудеться чайна зустріч за японськими традиціями. Навчитися мистецтву приготування і споживання чаю можна з 10.00 до 15.00.

Ті, хто засумував за українськими традиціями і мріє

Фото cossackland.org.ua

Любителі етнокультури, яким наскучило у великому місті можуть рушати у селище Вишневе. Там о 12.00 на Міському стадіоні розпочнеться фестиваль етнічної та сучасної культури "Обнова".

А тих, у кого закипає кров від блиску обладунків і дзвону зброї, чекатимуть у парку "Київська Русь", де пройде V міжнародний мега-фестиваль "Київська Русь: ХІІІ століття". Там можна буде не лише поспостерігати за життєвим укладом справжнього середньовічного табору, побачити у всій красі елітних воїнів, а й самому прокататися на конях, постріляти з лука, пометати ножі, списи та сокири.

Фото з сайту парку

У Голосіївському районі з самого ранку святкуватимуть "День Теремків". На гостей дійства чекатиму гра у футбол, ярмарок, концерт і салют.

Упродовж двох днів – 19 та 20 травня на Майдані Незалежності проходитиме всеукраїнський тур "Уболівай з найкращими". З 10.00 до 22.00 у центрі столиці працюватимуть унікальні інтерактивні ігрові зони.

А  19 травня о 19.00 на великій сцені просто неба розпочнеться масове та видовищне ОГОшоу, під час якого тисячі учасників позмагаються у "кричанні".

Глядачів поділять на дві "трибуни". Під керівництвом співачки Руслани вони синхронними рухами, голосами, кричалками змагатимуться між собою. Фіналом свята стане спільний "музичний гол" за своє місто. Гучність реакції публіки фіксуватиметься  за допомогою високоточного звуковимірювального приладу ("шумоміру") та десятків мікрофонів, розміщених на площі.  Результат кожного "голу" глядачі зможуть бачити на великих сценічних екранах.

 

19 травня з 14.00 до 19.00 на бульварі Лесі Українки відбудеться показовий виступ боліду Формули-1 – команди "Red Bull Racing". Початок о 14.00.

Крім того, 19 та 20 травня у столиці пройде перше велозмагання серед дітейу київському парку "Дубки" (Сирець) більше 700 дітей позмагаються в їзді на велосипеді.

Фото 5mv.ru 

Ще однією цікавинкою 20 травня стане гей-парад, який у Києві пройде вперше.

Близько 150 учасників пройдуть вулицею під гаслами "Повага, рівність, різноманітність". Щоправда, побачити це дійство пощастить не всім: місце проведення тримають у таємниці.

Як повідомив "Українській правді. Київ" голова оргкомітету Тарас Карасійчук, такі заходи вживаються з метою безпеки.

"Багато людей обурюються з цього приводу. Ми не хочемо, щоб на учасників параду напали чи побили. Вже було таке, що нам вікна вибивали. Тому з метою безпеки пресу про подію повідомимо напередодні. Але це не буде карнавал. Це буде просто хода з плакатами", - сказав Карасійчук.

Парад розпочнеться по обіді.

Фото ru.tsn.ua

Раніше повідомлялося, що учасники гей-параду пройдуться за маршрутом: перехрестя вул. Сагайдачного й вул. Боричів спуск – вул. Сагайдачного – Контрактова площа.

За словами начальника головного управління з питань внутрішньої політики й зв'язків із громадськістю Марії Хонди, згідно з заявкою, парад проходитиме між 15.00 та 16.00, і участь в ньому візьмуть 400-500 осіб.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ