У Києві кипить торгівля простроченими продуктами



Фото volynpost.com

У столиці активно продають продукцію з вичерпаним терміном придатності. Ятки з простроченими майонезами, консервами та цукерками діють у кожному районі міста.

Непотребом торгують просто з асфальту, але оскільки ціни на товар значно нижчі, ніж в магазині, то покупців мають достатньо, пише "Урядовий кур’єр".

Ятка з простроченими продуктами з'явилася біля базару на Харківському масиві.

"Пачки з майонезом були буквально вимащені багнюкою. Цукерки, які колись були жилейками, вже розтанули й потекли по всьому целофановому пакуванню. Цікаво, що на ніч ці товари складались у велику залізну буду. І це попри те, що на першотравневі свята повітря прогрілось до +30 OС, а залізо має здатність нагріватися, тож яка температура була всередині "складу", важко й уявити. Про жодні холодильники навіть не йшлося", відзначає видання.

Тут вам ы тушонка без етикетки по 15 гривень, і оливки по 5, дешеві сардини і цукерки. Щоправда, просторочені

Більшість асортименту — продукти з обмеженим терміном придатності та чіткими вимогами щодо температурного режиму зберігання. Наприклад, майонез, кетчуп, ковбасу, консервовані гриби вочевидь не бажано зберігати при температурі, вищій за 10°С.

Однак, як з'ясувалося, більшість представлених товарів виробники радили спожити ще в 2011 році.

На запитання, чи є документи на ці товари, продавщиця відповіла: "Усі документи є, але вони у господині, а коли вона приїде, не знаю".

У Спілці у справах захисту прав споживачів кажуть, такі торгові точки активно працюють по всьому місту, більше того, люди неодноразово на них скаржилися.

 Коржі для торта треба було з'їсти ще весени 2011. А продають навесні 2012. Фото Урядового кур'єра

"До нас уже неодноразово зверталися люди і скаржились на ці ятки. Тож ми вирішили навідатись до цих яток. І з’ясували, що торговельні точки з такою продукцією благополучно працюють неподалік великих магазинів, базарів. Тобто, в людних місцях. Товари тут продають у середньому на 50% дешевше від звичайної ціни. Проте всі вони з вичерпаним терміном придатності. Це стосується як продовольчої групи — сметани, майонезу, так і промислової —  шампунів, кремів для рук і багато чого ще. Це такий собі стоковий магазин товарів, у яких минув термін придатності", — розповів голова Спілки у Деснянському районі Сергій Шевчук.

Під час рейду фахівці виявили і "знешкодили" кілька подібних яток. Нині представники спілки активно працюють над тим, щоб з’ясувати походження цих сумнівних товарів.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ