Труханів острів стане ландшафтним парком?


Київська міська рада планує оголосити Труханів острів регіональним ландшафтним парком.

Про це заявив голова депутатської фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, повідомляє прес-служба "Республіки Київ".

За словами Москаля, постійна комісія з питань екологічної політики прийняла рішення про створення на території Труханового острова регіонального ландшафтного парку.

"Це рішення має надзвичайно важливе значення для збереження екосистеми острова, природного ландшафту та рідкісних видів рослин і тварин, представлених на цій території. Адже попри те, що острів перебуває в оточенні щільного міського середовища, на його території збереглись заплавні ліси із залишками стариць, що є рідкісними біотопами у європейських країнах", - розповів він.

Депутат зауважив, що на Трухановому острові зустрічається низка рідкісних видів птахів, занесених до Червоної книги України. Зокрема, на острові мешкає 109 видів птахів, 20 видів ссавців, 9 видів амфібій та 3 види плазунів.

На переконання Москаля, надання Трухановому острову статусу регіонального ландшафтного парку не суперечить перспективам розвитку екологічного туризму та поміркованої рекреації у формах, що виключають негативний вплив на його природній стан та цілісність екосистеми.

Зокрема, на вказаній території варто розробляти велосипедні, піші та частково кінні туристичні маршрути.

Природоохоронний статус планують надати усій території Труханового острова, площа якого складає 450 га.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ