Київський ліс назвуть парком, щоб врятувати від вирубки


Київрада планує створити регіональний ландшафтний парк "Київський" на базі лісопаркових господарств "Святошинське", "Дарницьке" та "Конча-Заспа".

Про це заявив голова фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, повідомляє прес-служба фракції.

За його словами, постійна комісія з питань екологічної політики схвалила проект рішення  Київради про об’єднання трьох комунальних підприємств – "Святошинське лісопаркове господарство", "Дарницьке лісопаркове господарство" та "Лісопаркове господарство "Конча-Заспа" – у  регіональний ландшафтний парк "Київський".

"Цим рішенням ми надаємо природоохоронний статус одразу всім лісопарковим господарствам столиці і убезпечуємо їх від самовільних вирубок. Адже ситуація зі знищенням дерев цінних лісових порід на території Києва набуває катастрофічних масштабів. І якщо зараз не зупинити цих ділків, котрі, відчувши безкарність, нищать ліс задля власної вигоди, то ми ризикуємо втратити гектари зелених насаджень", - сказав Москаль.

За інформацією депутата, регіональний ландшафтний парк "Київський" об’єднає лісові масиви правобережної та лівобережної частин Києва і південної частини Київського полісся. Площа регіонального ландшафтного парку складе 31 тисячу 879,57 га.

 Як відомо, відповідно до закону про природно-заповідний фонд, на регіональні ландшафтні парки покладаються завдання збереження цінних природних комплексів, створення умов для ефективного туризму і відпочинку в природних умовах з додержанням режиму охорони заповідних природних комплексів та сприяння екологічній освітньо-виховній роботі.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ