Над Дніпром набудують ресторанів та офісів з парковками. ФОТО

15.05.2012  15:49

1 2 3 4 5 6 7
Проект ресторану "Курені"

14 травня стало відомо, що схили Дніпра, на яких заборонене будь-яке будівництво, давно розпродані-поділені під офіси, готелі, тенісні корти.

Золота земля просто у центрі міста за виглядом на Дніпро дісталась тринадцяти компаніям. Збудувати на схилах планують 14 об'єктів (разом з вертолітним майданчиком Януковича).

Як з'ясували журналісти землю на красивих зелених (хоч і зсувонебезпечних) схилах продають за 400 тисяч доларів за сотку уже навіть з готовими проектами.

"Українська правда. Київ" вирішила з'ясувати, що ж саме будуватимуть над Дніпром, і як це все виглядатиме. 

Паркову дорогу давно розпродали

Фактично для віх виділених об’єктів уже давно готові проекти будівництва. Окремі навіть у кількох варіантах.

Усі фони вражають масивністю, величчю і розкішшю. Якщо хоч половину з них відбудують на схилах, кияни втратять це унікальне місце назавжди.  

Просто над Дніпром можуть вирости багато поверхові будівлі. Так, проект готелю компанії "Курені" на Парковій дорозі, 4 є аж у 4-х варіантах. За одним з них будівлю мали звести ще в 2011 році.

"Проект "Курені" заплановано як бутик-готель з апартаментами класу "люкс", розташований на 0.52 га в 400 метрах від Дніпра та поруч з історичним центром Києва в районі Києво-Печерської Лаври.

Готель спроектовано у вигляді восьмиповерхової будівлі загальною площею приблизно 15 460 м2. KDD Group має намір 8 447 м2 площі проекту віддати під бутик-готель класу "люкс" на 73 номери та 8 апартаментів. Очікується, що проект "Курені" також буде мати СПА та фітнес-центр загальною площею 1 063 м2, площа ресторана та барів складе 1 837 м2.

Загальна кількість паркомісць (наземних та підземних) нараховуватиме 49. Необхідні дозволи для початку будівництва були успішно отримані. Початок будівництва заплановано на 1 квартал 2010 р., завершення - на 4 квартал 2011 року", йдеться в повідомленні КДД груп.

Варіант ресторану на схилах

 

Архітектори добряче намудрували з забудовою дніпровських схилі

 

Фото з сайтів skyscrapercity.com та archunion.com.ua

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ