У Київський зоопарк іде волохате слоненя



Слоненя скоро привезуть у столичний звіринець. Фото slon2011.livejournal.com

У київський зоопарк, де один за одним мруть тварини, везуть слоненя за $100 тисяч. Приїде тварина вже наприкінці травня – на початку червня.

Майбутньому жителю столичного звіринцю лише 6 років і він волохатий, пише "Сегодня".

Слона оселять біля басейну, у нього буде парасолька від сонця й гігантські камені замість паркану.

"Тварина ще маленька й навіть волохата! До нього вже послали людину, щоб слон звикав", — розповів перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Супроводжувати маля в Київ буде директор зоопарку Олексій Толстоухов.

"Взагалі слони такого розміру перевозяться або автотранспортом або літаком, але як і звідки ми його будемо везти, поки таємниця — розповім, коли він буде тут", — сказав Толстоухов.

Покупку тварини за $100 тисяч, як і обіцяв, оплатив екс-мер Києва Олександр Омельченко, тож він і назве слона.

"Ми зараз ведемо переговори із приводу самочок. І, звичайно ж, шукаємо спонсора, який оплатить їх — дві слонихи будуть коштувати близько 350 тисяч євро", — сказав Толстоухов.

Також днями у зоопарку поповнили колекцію птахів — привезли японських журавлів, білих павичів, павиних голубів, сріблистих фазанів.

 "До Дня Києва закінчиться реконструкція пташників, і туди випустять хижих птахів. Потім займемося приматником — його включили в програму соціально-економічного розвитку Києва на 2012 рік і виділили на реконструкцію 4,7 мільйона гривень", — додав директор звіринцю.

Однак не все так гладко в зоопарку. 11 травня списки загиблих тварин поповнив павич.

"Він помер від розриву серця. Це був стрес, адже нашим відвідувачам не варто кричати, махати руками й робити різні рухи до тварин", — сказав Толстоухов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ