Попри обіцянки прокуратури, на Київщині продовжують забудову заказника. ФОТО

14.05.2012  12:41

1 2 3 4 5
Фото зроблені активістами 13 травня

На місці колонії сірих чапель у заказнику "Пірнівський" на Київщині триває зведення котеджів.

Майже місяць тому прокуратура Київської області обіцяла зупинити злочинне будівництво, проте до цього дня роботи не зупинились ні на день.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив активіст Національного екологічного центру Олексій Василюк.

"Минає місяць як прокуратура Київської області обіцяла перевірити факти щодо незаконної забудови орнітологічного заказника "Пірнівський". За цей час під останніми незріаними деревами з гніздами чапель вже залито кілька фундаментів та встановлені паркани. Будівельні роботи, законність яких має перевірятись, ударними темпами велись і ведуться зараз кількома бригадами і вдень і вночі", - сказав Василюк.

Як відомо, у квітні 2012 року невідомі розпочали вирубати і огороджувати територію заказника. Саме на цих деревах розміщена колонія чапель, задля якої в минулому і був створений заказник.

Екологічні організації звернулись до Державної екологічної інспекції, Міністерства внутрішніх справ та Генпрокуратури з проханням зупинити знищення заказника, що є прямим порушенням статті 252 Кримінального кодексу.

У відповідь на звернення громадських організацій, Прокуратура Київської області пообіцяла оперативно розібратись в ситуації, проте цього досі не сталося.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ