Над елітним будинком на Оболоні надбудовують триповерхову церкву



Фото Сегодня

На Оболонських липках, де живе багато політиків і зірок, один з мешканців елітної висотки по проспекту Героїв Сталінграда, 4, вирішив побудувати на даху будинку церкву.

Споруду у три поверхи із золотими куполами вже можна помітити від самої Петрівки, пише "Сегодня".

Мешканці елітного будинку, де лише однокімнатні квартири тут коштують не менше $150 тисяч,  про нову церкву знають не багато, а тому лише пліткують.

Хтось вважає, що це справа рук священиків, хтось, що людини, яка пережила горе.

"Перед початком будівництва провели збори мешканців будинку. Народу прийшло небагато, а замість господаря церкви був виконроб. Він показав плани надбудови і якісь документи. Нас запевнили, що на фундамент і на стіни будинку церква не вплине, нічого не звалиться. Хоча не всі тут задоволені таким сусідством. Все-таки 3 поверхи — це вже капітальна конструкція", - розповіла жителька під'їзду Наталя.

Окремі мешканці просто в шоці.

"Це просто якась дикість! Хоче власну церкву, нехай будує в себе на дачі — чому таке каліцтво отут? А я захочу лазню — теж можна на даху побудувати?" — обурилася мешканка Людмила.

Співак Олександр Пономарьов, який живе по сусідству, спостерігає нову церкву зі свого вікна.

"Самому цікаво, хто це робить. Нічого про цього мешканця не знаю. Взагалі, це смішно. Але раз наша міська архітектура таке дозволяє, то що поробиш", - сказав співак.

Тим часом у Київській адміністрації підозрюють, що будівництво незаконне.

"Я не пам'ятаю, щоб був такий дозвіл. Для того щоб надбудувати три поверхи, необхідно провести експертизу конструкції будинку, навряд чи це було зроблено. Треба перевіряти", — сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук.

Поговорити із самим власником церкви виданню не вдалося, бо сторонніх консьєрж у парадне не пропускає.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ