У Яготині воюють проти будівництва хімзаводу. ВІДЕО


На Київщині розгортається справжня екологічна битва: місцеві жителі та активісти виступають категорично проти будівництва данського заводу.

Про це йдеться сюжеті ТСН.

Місцеві активісти влаштовують протести і вимагають від влади відмовитись від ідеї. Ціна питання складає 100 мільйонів євро інвестицій, які данська компанія готова вкласти в будівництво, і хімічні відходи, які можуть потрапити в повітря.

Завод із виробництва так званої кам'яної вати (будівельний утеплювач), данці збираються побудувати на околиці Яготина, але про небезпеку людям нічого не сказали.

"В атмосферу будуть виділятись феноли і формальдегіди! Це канцерогенні речовини, від яких будуть ракові захворювання… Це накриє ваш Яготин і ви будете жити у цій ямі", - нарікають сусіди яготинців із Баришівки.

Той самий завод, спочатку, планували будувати в них, але в Баришівці власну екологію відстояли. До цього завод планувалося побудувати ще у Броварах та у Бориспільському районі.

Однак очільниця Яготина Наталя Дзюба слухати застереження активістів не захотіла, мовляв, офіційно ніхто не скаржився.

Вона днями повернулася з Росії і розповіла, що там, у місті Єлабуга, такий самий завод працює без проблем.

"Подібний завод взагалі розташований у центрі Виборга. Там таких питань взагалі не стоїть. Люди працюють і шукають місця, і шукають інверсорів", - сказала Дзюба.

Тим не менше мер запевнила, що поки ще раз, тепер вже разом із депутатами, не відвідають Росії і не вивчать екологічної ситуації, у Яготині нічого не будуватимуть.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ