Лікарі не радять купатися у київських водоймах



Фото imhonn.ru

Напередодні купального сезону, який планують відкрити з 15 травня  жоден столичний пляж ще не отримав паспорта від Санепідстанції.

Про це пише "Комсомольська правда".

Щоправда, те, що сезон ще не відкрили, киян не зупиняє: люди вже другий тиждень рятуються від спеки у Дніпрі і озерцях.

Медики ж кажуть, що купатися на диких небезпечно, мовляв, там можна підчепити будь-яку заразу.

"Там можна підчепити багато інфекцій, які розносять гризуни і комахи, особливо якщо на території не прибирають сміття. Так, що краще купатися на офіційних пляжах і в зонах відпочинку", - розповіли лікарі-інфекціоністи.

Чому ж офіційні пляжі досі не отримали санпаспортів, розповів перший заступник гендиректора КП "Плесо" Хвіча Мепаришвілі.

"Розпорядження про початок робіт підписали пізно, тому доводиться поспішати, щоб все зробити вчасно. На сьогодні жоден столичний пляж паспорта від СЕС не отримав, тобто купатися там поки не варто. Хоча можу вас запевнити, що всі вони практично готові (у Києві є 11 офіційних пляжів міського значення, де є вода і туалети, а також 18 зон відпочинку). Там встановили все необхідне, дно почищено, сміття прибрали, гризунів і комах потравили. Думаю, що з 15 травня на деякі пляжі вже можна буде ходити", - розповів він.

Марепашвілі додав, що на офіційних пляжах чергуватимуть рятувальники.

Як повідомлялося, цього року у Києві будуть відкриті 11 пляжів: "Чорторий", "Вербний", "Пуща-Водиця", "Молодіжний", "Венеція", "Передміська Слобідка", "Золотий", "Дитячий", "Райдуга", "Тельбін" і "Центральний".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ