У Києві, прикриваючись Євро-2012, закривають кіоски преси


Керівництво ТОВ "Агентство Союздрук" просить керівництво не допустити скорочення кількості кіосків, що торгують друкованими виданнями й сувенірною продукцією напередодні Євро-2012.

Про це йдеться у листі до голови КМДА, повідомляє Агентство журналістських досліджень.  

"Незважаючи на кількаразові заяви міської і районної влади про те, що такі тимчасові споруди нікому не заважають, комісія з демонтажів КМДА 8 травня прийняла рішення про знесення 3-х таких об'єктів в 1,5 зоні близько НСК "Олімпійський" і 3-х –  на проспекті Перемоги", - йдеться у зверненні.

Керівництво "Агентства Союздрук" також додало, що столична ДАІ не дає їм встановити 8 кіосків у центральній частині Києва (на вулицях Червоноармійській, Лесі Українки, Грушевського), які були раніше прибрані звідти винятково на період проведення реконструкції дорожнього покриття цих вулиць.

"Ми сподіваємося, що очолювана Людмилою Денисюк комісія розбереться в ситуації, що склалася. У столиці показник забезпечення городян точками із продажу преси й так занадто низький. Допускати скорочення мережі кіосків, які також будуть поширювати сувенірну продукцію Євро-2012, що рекламує туристичний потенціал Києва, не можна",- упевнена директор союздруку Ганна Кулаковська.

Вона додала, що на сьогодні роботи з реконструкції вулиць у центрі столиці завершені, але в КМДА сприяти поверненню на місця їх постійної дислокації кіосків "Преса" не поспішають.

Чиновники посилаються на діючий мораторій на установку нових тимчасових споруд і підготовку міста до Євро-2012.

"Це відбувається, незважаючи на те, що власникам цих споруд Головне управління торгівлі КМДА видало договори на оплату пайової участі на утримання об'єктів благоустрою за цими адресах, і гроші в держбюджет товариством уже сплачені", - додала Кулаковська.

У своєму листі керівництво ТОВ "Агентство Союдрук" нагадує, що створення перешкод розповсюджувачеві преси в здійсненні його законної діяльності є грубим порушенням ст. 3 закону "Про друковані ЗМІ (пресу) в Україні".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ