Екс-депутат Черновецького за традицією "ловить" виборців на гречку. ФОТО



Екс-соратниця мера Києва Леоніда Черновецького, депутат Київради Алла Шлапак також мітить у Верховну раду. Днями частина киян на Печерську отримали пакунки з продуктовими наборами від її імені.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили читачі.

Як видно з фото, до продуктового набору входить традиційна гречка, по кілограмові цукру, муки і якоїсь крупи, банка згущеного молока, банка консервів, літр олії та шоколадку. Також до пакунка додані газета і календар. На календарі червоним виділено дату 28 листопада і підписано "28 листопада – день виборів до Верховної Ради".

 

"Червоний день календаря, як повідомили розповсюджувачі, позначений "просто так", - повідомив читач.

Як відомо, нині Шлапак входить до депутатської групи "Соціальна справедливість" у Київраді. Депутат може балотуватися по мажоритарному округу у Печерському районі.

Шлапак нагадує, коли треба йти голосувати

Тим часом, не дає забути про себе і інший претендент на крісло в парламенті – теж вихованець Черновецького Олесь Довгий. Наприкінці минулого року він також обсипав киян крупою, щоправда, рисовою. Нині ж депутат Київради, який майже упродовж року не з'являвся на засіданнях, став нагадувати киянам про себе слово.

"У мого чоловіка батьки живуть у Дніпровському районі. То днями його батькові дзвонили від Довгого, вітали з Днем народження. Не зовсім зрозуміло, звідки в них персональні дані мешканців району, але дзвонять і вітають", - розповіла читачка Катерина.

Як відомо, активізувалися і київські претенденти на місце в парлементі. Окремі кандидати на вибори до Верховної ради розпочали передвиборчу агітацію ще в минулому році. Зокрема, регіонал Максим Луцький запам’ятався тим, що наліпив своє обличчя на ліки від Червоного хреста, які роздаються безкоштовно.

Депутат зумів знайти підхід до різних верств населення по-різному – до кого пляшкою шампанського зі своїм обличчям, до кого шоколадкою і йогуртом, до кого упаковкою кексів.

Крім того, у Солом'янському районі Києва, де Луцький має намір балотуватись до Верховної Ради він роздавав продуктові пайки пенсіонерам та ветеранам.

Як відомо, передвиборчий підкуп виборців розпочав і екс-секретар Київради Олесь Довгий, який також балотуватиметься за мажоритаркою від Партії регіонів. Перед новим роком він агітував київських бабусь, роздаючи їм продуктові пайки.

Згодом стало відомо, що Довгий взявся агітувати виборців і через цукеркові набори для дошкільнят у дитсадках. 

Має намір брати участь у парлементських виборах і екс-голова Шевченківського району Віктора Пилипишин.  

Тим часом заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна констатувала, що вже зараз ЦВК спостерігає факти підкупу виборців, аднак нічого зробити не може.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ