Влада Київщині забрала в людей посаджені городи


Райдержадміністрація села Світильня Броварського району Київської забрала городи у 50 жителів села і створила на їх місті садове товариство для влади.

Про це заявив депутат Броварської райради Олег Кищук, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

За його словами, городи сельчан загородили металевою сіткою та поставили охоронців із собаками, які відганяють мешканців Світильні від власної городини.

"Без жодних попереджень і документів Броварські чиновники забрали кілька десятків гектар вже посаджених людських городів під садове товариство з невідомими власниками ділянок. Іншими словами, просто забрали землю та продали", - сказав Кищук.

10 травня жителі пікетували сільраду з вимогою повернути їм їхні городи. Представники Броварської РДА, котрі були присутні під час пікету в кабінеті сільської голови звинуватили людей, що вони не написали заяви на виділення землі, а райдержадміністрація, мовляв, не знала, що там людські городи.

Обурені мешканці села прорвалися в кабінет сільської голови, після чого два заступники голови Броварської РДА покинули кабінет, пообіцявши надати земельні ділянки в іншому місці. Однак світильчани побоюються, що нові городи їм видадуть на глиняних ґрунтах, які непридатні для вирощування овочів.   

Найближчим часом жителі Світильні мають намір провести загальносільські збори і обговорити план захисту своїх земельних ділянок.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ