Незаконно проданий оздоровчий табір повернуть киянам?


Прокуратура заявила позов до Госпсуду про визнання недійсним договору купівлі-продажу дитячого оздоровчого табору "Промінь", що на 23 км. Бориспільського шосе.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

ВАТ "Київхімволокно" продало "Промінь" за 1,7 мільйона гривень не як цілісний майновий комплекс, що є стаціонарним дитячим оздоровчим табором, а як нежилі приміщення загальною площею 7,5 тисячі м2.

Згоди на відчуження дитячого табору "Промінь" "Київхімволокно" у Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА не отримано.
Відтак прокуратура вимагає витребувати нерухоме майно дитячого табору "Промінь" з незаконного володіння та повернути його у комунальну власність столиці.

Дитячий табір "Промінь" створено ще у 1985 році як заклад для оздоровлення та відпочинку, який розрахований на понад 550 дітей. Заклад підвідомчий ВАТ "Київхімволокно", 51% статутного капіталу якого належить територіальній громаді міста Києва.

У 2004 році Кабмін вніс табір "Промінь" до переліку дитячих оздоровчих закладів, який власник не має права ліквідувати, а його реорганізація допускається лише за згодою органу місцевого самоврядування та за погодженням із центральним органом виконавчої влади у справах сім’ї, молоді та спорту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ