Влада продовжує атакувати художні майстерні


Столична влада не полишає надії викинути художників з їхніх майстерень у центрі міста.

Про це заявив депутат Київради від БЮТ-Батьківщини Олександр Бригинець.

До нього з проханням допомогти звернулися представники Національної Спілки художників.

Цього разу митців висиляють у Подільському районі: на вул. Хоревій, 2-Б та Хоревій, 2-В, посилаючись на реконструкцію будинків.

"Фінансові інстинкти власників, які прикриваються байдужістю влади призвели до того, що Київ перетворюється в периферійне торгово-офісне місто. Зневага чиновників до людей мистецтва виявляється у всьому: у недофінансуванні культури, у виселенні митців", - сказав Бригинець.

Депутат нагадав, що це не перші спроби виселення художників із майстерень: у Печерському районі масово виселяють художників, тому що орендовані ними приміщення раптово перейшли з нежитлового фонду в житловий, а житлові приміщення не можуть бути використані як художні майстерні.

Так на вул. Андріївський узвіз, 18 власники вже виселили художні майстерні, у Подільському районі адміністрація відмовляє Спілці у продовженні оренди приміщення на вул. Набережно-Лугова, 3.

Депутат звернувся до голови КМДА Олександра Попова з вимогою надати художникам інші приміщення в сусідніх будинків для розміщення майстерень заради того, щоб зберегти дух Подолу, як одного з наймистецькіших районів Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ