Пляжний сезон стартує 15 травня


15 травня у столиці розпочнеться пляжний сезон.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

За словами гедиректора КП "Плесо" Павла Походія, для місцевих мешканців готують 29 зон відпочинку біля води, 11 серед яких – міські централізовані пляжі.

Наразі на об’єктах тривають підготовчі роботи: встановлюють мобільні туалетні кабіни та забезпечують централізоване водопостачання і каналізацію, обрізають кущі і сухостійні дерева.

"У прибережних смугах водних об’єктів, у тому числі у межах територій місць масового відпочинку населення біля води, на територіях рятувально-водолазних станцій, фахівці проведуть комплекс дератизаційних, дезінфекційних і протилептоспірозних робіт", пообіцяв Походій.

Він також додав, що для зон відпочинку та пляжів, виготовляють попереджувальні та інформаційні щити двома мовами (українською та англійською), які встановлять для попередження та надання мінімально необхідної інформації мешканцям та гостям Києва.

Також упродовж травня-вересня обіцяють забезпечити щоденну роботу медичної та рятувально-водолазної служби профільного підприємства. Наразі організовують 23 пункти надання першої невідкладної допомоги на зонах відпочинку біля води (у тому числі 9 постійно функціонуючих медичних пунктів).

Для безпеки людей та попередження нещасних випадків на водних об’єктах столиці КП "Плесо" організувало роботу 3-х рятувально-водолазних, 5 рятувальних станцій, які укомплектовані необхідними плавзасобами, рятувальним та медичним інвентарем. Додатково на сезон планується прийняти на роботу близько 30 матросів-рятівників, повідомили в прес-службі КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ