Кияни недоотримують по 600 гривень пенсії?


Киянам не додають до пенсії майже 650 гривень.

Про це голові фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяні Меліховій розповіли пенсіонери Києва, які направляють непоодинокі звернення з проханням розібратися, чому вони недотримують гроші.

Один з пенсіонерів, письменник, заслужений діяч мистецтв України, інвалід І групи Микола Кагарлицький розповів, що в березні він недоотримав 500 гривень пенсії, а в квітні вже 648 гривень. В Управлінні Пенсійного фонду Оболонського району йому повідомили, що тепер щомісяця вираховуватимуть по 20% з пенсії через те, що він раніше нібито отримував пенсію з переплатою.

"Поки влада заявляє про підвищення пенсій, реально кияни отримують лише її зменшення. Але соціальна риторика не нагодує пенсіонерів. Збільшити пенсії – це не означає забирати гроші в одних пенсіонерів, щоб додати іншим. Можливо, для цього президенту і олігархам варто поділитись своїми статками?!", - заявила Меліхова.

Вона наголосила, що підвищення пенсій, так само як і нібито збільшення бюджету Києва на 400 мільйонів гривень на реалізацію цільових програм соціального захисту є перерозподілом коштів і механізмом популяризації владою своєї діяльності напередодні виборів.

Депутат звернулась з депутатським зверненням до профільних служб з вимогою роз’яснити, на яких підставах пенсіонери недоотримують пенсію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ