У дитсадках вчитимуть грати в шахи і розмовляти англійською


Міносвіти затвердило нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, у змісті якого представлена варіативна частина з освітніми лініями "Комп`ютерна грамота", "Іноземна мова", "Хореографія", "Шахи" тощо.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

За словами члена Національної академії педагогічних наук Алли Богуш, нова редакція Базового компонента, як і державний стандарт початкової освіти, визначає зміст і структуру освіти за його інваріантною та варіативною складовими. 

"Інваріантну складову змісту дошкільної освіти, як і в початковій школі, систематизовано не за сферами життєдіяльності, як це було в попередньому варіанті, а за освітніми лініями: "Особистість дитини", "Дитина в соціумі", "Дитина в природному довкіллі", "Дитина у світі культури", "Гра дитини", "Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі", "Мовлення дитини", - підкреслила Богуш.

Вона додала, що вперше, у новому варіанті БКДО запропоновано вивчення української мови, як державної в дитсадках національних спільнот.

Окрім того, вперше у змісті Базового компоненту дошкільної освіти подано варіативну частину з освітніми лініями: "Комп’ютерна грамота", "Іноземна мова", "Хореографія", "Шахи" та ін.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ