"Львівської брами" не бачити киянам ще, як мінімум, 2 роки


Київ розглядає можливість початку будівництва станції метро "Львівська брама", проте через технологічні труднощі це будівництво може затягнутися на два роки.

Про це заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов під час виїзної наради на будівництво станції метро "Іподром" 7 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже вирішили, куди рухатимемося далі після закінчення спорудження Куренівсько-Червоноармійської лінії. Зокрема, добудуємо станцію "Львівська брама", що дозволить розвантажити пасажиропотік на існуючих станціях у центрі міста. І одночасно розпочнемо будівництво метро на Троєщину.", - сказав чиновник, якого цитує прес-служба мерії.

За словами Попова, здати станцію "Львівська брама" вдасться не раніше, ніж через два роки – у зв’язку з технологічними проблемами.

"Хотілося б її здати швидко, але там є проблеми технологічні – дуже активні ґрунтові води, й проходку треба робити, заморожуючи ґрунт, тому технологічно це – до двох років. Швидше, на жаль, це зробити неможливо", - сказав він.

Водночас він наголосив, що дві нові станції метро у напрямку Теремків ідкриють вчасно, як і планувалося, до кінця цього року.

"Будівництво нових станцій іде за графіком, тож, як і планували, станцію "Іподром" введемо в експлуатацію вже у жовтні поточного року. До кінця року ми плануємо відкрити ще й станцію "Теремки" – сьогодні тунелепрохідницькі щити почали свій рух у її напрямку", – сказав Попов.

Як відомо, раніше Попов заявляв, що роботи на станції "Львівська брама" розпочнуться до кінця цього року, а відкриють її у 2013-му.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ