Московський патріархат розповів, як трощили храм на Дарниці


4 травня о 17.30 більше 30 молодих осіб, озброєних лопатами та сокирами, застосовуючи сльозоточивий газ, здійснили напад на храм "Всіх святих воїнів" у столичному парку "Перемога" (Дарницький район).

Про це повідомляє офіційний веб-сайт Української православної церкви Московського патріархату.

На момент нападу у храмі був священнослужитель, що готувався до суботньої Літургії. Загалом на храмовій території знаходилося 4 особи. 

"Нападники намагалися розгромити і осквернити вівтар храму. Сильно постраждала будівля недільної школи і будиночка охорони. Викрадено весь електроінструмент. Тілесні пошкодження були спричинені директору парку "Перемога", повідомляє сайт.  

Фото з сайту УПЦ МП 


Міліція затримала двох осіб. У УПЦ МП зазначили, що "організатором нападу є громадська діячка Інна Плотникова", яка назвала напад "акцією громадської непокори" з метою припинення будівництва храму на території парку.

Як повідомлялося раніше, 4 травня у парку "Перемога" територіальна громада Києва та громадські активісти провели громадські збори проти незаконної забудови зеленоъ зони. Під час конфлікту представник забудовника розбив голову фотокореспонденту порталу "Точка.нет", який знімав інцидент. 

Фотокореспонденту металевим прутом розбили голову

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ