Мерія збирає дані про прописку дошкільнят



Не маєш прописки - не маєш права на дитсадок? Фото prodetey.ru

Київська адміністрація зобов’язала керівників дошкільних навчальних закладів вимагати у батьків вихованців інформацію про місце реєстрації дитини. Це нібито пов’язане з тим, що за кожним дитсадком Києва закріплені певні будинки.

Як повідомив депутат Київради від БЮТ-Батьківщини Олександр Бригинець, про це стало відомо з відповіді КМДА на його запит.

"Виходить, якщо батьки влаштували дитину в дитячий садок не за місцем проживання, а в іншому районі, то цю дитину можуть відрахувати з дошкільного навчального закладу. Ще гірша ситуація з тими, хто проживає в Києві, працює в Києві, але не має київської реєстрації. Вони працюють на благо міста, а самі скористатися цими благами не можуть, оскільки їхнє офіційне житло в Вінниці чи Прилуках", - заявив Бригинець.

Депутат наголосив, що Конституція для всіх одна, і кожна дитина має право на дошкільну освіту, незалежно від реєстрації і не зважаючи на те, чи в змозі місто забезпечити дошкільнят місцями в дитсадках.

"Регіонали" мають спочатку внести зміни в Конституції і позбавити нас безкоштовного навчання, а вже потім проводити свої нелюдські експерименти. Якщо в Києві не вистачає дитсадків, то, можливо, київській владі варто подбати про те, щоб їх було достатньо", - зазначив Бригинець.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ