Будівельний кран може впасти просто на дитсадок?


Впритул до дитячого садка №138, який має групи для дітей з особливими потребами, по вул. Ревуцького, 7-Б на 30 сотках зводять 25-поверховий житловий будинок з паркінгом на 90 місць.

Про це повідомила голова фракції БЮТ-Батьківщина у Київраді Тетяна Меліхова, до якої звернулись батьки вихованців дитсадка та мешканці навколишніх будинків з проханням допомогти зупинити свавілля забудовників.

За словами депутата, будівництво ведеться всупереч нормам, бо було розпочате без проведення громадських слухань, впритул до огорожі дитячої установи, в межах 5-метрової зеленої зони, яка оточувала дитячий садок та була санітарною зоною.

 Фото прес-служби БЮТ

"Переконана, що будь-які будівельні роботи поруч із дитячим дошкільним закладом є реальною загрозою не лише фізичному і психічному здоров’ю дітей, але й життю. Чи можна гарантувати, що трагічна історія з падінням будівельних кранів на житловий будинок по вул. Лютеранській, Бориспільській, будівельного крану "Захарій" в Дніпро не повториться?!", - заявила Меліхова.

За її словами, про відповідну небезпеку свідчить і висновок Головного спеціаліста сектору з питань охорони праці Дарницької райадміністрації: будівельні роботи після введення в експлуатацію будівельних кранів вестимуться з порушенням техніки безпеки, оскільки стріла будівельного крану рухатиметься безпосередньо над ігровими майданчиками дитсадка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ