Vip-жителі Пуща-Водиці смітять грошима і розважаються з дівчатами



Триметровий паркан довкола маєтку Івана Плюща у Пуща-Водиці. Фото Української правди

Всупереч думці, що вся еліта країни окупувала знамениту Конча-Заспу, багато знаменитостей і представників влади вибрали собі зовсім інше місце – Пуща-Водицю.

Там VIP-мешканці смітять грошима, їздять на білих кабріолетах з охороною і купою дівчат, пише "Сегодня", чий кореспондент під виглядом хворого потрапив до місцевої лікарні.

Поблизу площі Шевченка, по вул. Вишгородській, 85-а, на 70 га розкинулося близько 30 державних дач МВС, відомих як "Комплекс спеціальних об'єктів "Фортеця".

Дача екс-міністра юстиції Миколи Оніщука в "Пущі-Водиці". Фото Української правди

Він працює цілий рік і утримується за рахунок бюджету. Згідно з наказом МВС від 2008 року, тут може "тимчасово розміщуватись" керівний склад МВС, проводитися прийом іноземних делегацій, наради, конференції і тренування з навчаннями.

Від найближчих будинків держдачі знаходяться на відстані декількох кілометрів в густому лісі. Потрапити сюди складно – охороняють державні дачі двометровий бетонний паркан і спецпідрозділ "Барс".

Журналістам довелося прикинутися хворими, адже один з в'їздів до "Фортеці" знаходиться на території обласної лікарні ГУ МВС.

Заїхати сюди також проблематично – на КПП шлагбаум і той же "Барс". Щоб подолати цей бар'єр, звернулися за допомогою до підполковника у відставці і правозахисника Володимира Широченка.

"Ми терміново веземо хворого", - сказали журналісти охоронцю лікарні, вказуючи на Володимира, який пред'явив "ксиву".

Таким чином їх впустили.

"Зараз потрібно йти дуже спокійно, ніби ми пацієнти, і нам тут добре. Хворі часто ходять гуляти в "Фортецю". Це має спрацювати", - попередив Широченко.

Маєток екс-секретаря РНБО Івана Плюща. Фото Української правди

На території держдач вражають безкрайній лісової затишок, тиша і незвичайна доглянутість: вилизані до блиску асфальтові доріжки, доглянуті будиночки.

"Далі є крутіші дачі, але туди ми не дійдемо. Тут любив відпочивати покійний Юрій Кравченко", - розповів Широченко.

За його словами, на 70 га зараз мешкає багато колишніх і нинішніх начальників МВС.

"Тут жили багато генералів. Приїжджають сюди і нинішні "верхи" МВС. За кожним з них був закріплений постійний будиночок. Я знаю, що часто тут гостював один із колишніх міністрів внутрішніх справ. Приїжджав зазвичай на білому кабріолеті, а за ним слідували три-чотири машини з охороною та дівчатами. Кажуть, що при в'їзді він особисто передавав 400 доларів охороні з словами: "Мене тут не було". Коли він приїжджав з родиною, то все було чинно, скромно, благородно", - розповів Широченко.

Маєток першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Фото Української правди

"Бувало, барсетки з 10 тисячами доларів забували, і ніхто не приїжджав за ними. Один з екс-начальників обласної міліції тримав тут цілу стайню, в якій було 8 коней. Взимку він по-панськи частенько сам їздив на санях. Екс-міністр внутрішніх справ тримав ще й псарню – теж, до речі, один з невід'ємних атрибутів панського життя", - повідомив Широченко.

Крім дач на території збудували елітний двоповерховий віп-корпус з мансардою, свого роду шикарний готель. Є тут і велике озеро з рибою. Але дійти туди журналістам не вдалося – як сказав гід, занадто висока ймовірність попастися.

За словами екс-заступника міністра внутрішніх справ, який побажав не називати свого імені в газеті, зараз багато міліцейських чинів живуть в Пущі постійно.

"Це робиться для того, щоб потім приватизувати держдачу. З приводу "дівчаток" – брехня. Деякі люди живуть із сім'ями, і такого не може бути. Я допускаю, що були і є деякі недолугі генерали, але масового явища немає. Щодо віп-готелю – це заміська резиденція міністра", - сказав співрозмовник.

Він додав, що готелі, наприклад, проводять вечері чи обіди з делегаціями. У також резиденцію проведений прямий міністерський зв'язок, а на території проводяться приватні зустрічі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ