Попов: Першу фазу технопарку реалізують за 3 роки. ФОТО



Першу фазу інноваційного центру Bionic Hill реалізують уже через 3 роки. На площі 147 гектарів буде зведено інноваційний комплекс для інтелектуальної праці і комфортного життя його мешканців.

Про розповів голова КМДА Олександр Попов.

"Два тижні тому ми підписали Меморандуми про співпрацю з представниками тринадцяти венчурних фондів, які працюють у Кремнієвій долині в Каліфорнії. До речі, інвестори були приємно вражені високим рівнем підготовки київських ІТ-фахівців. Нині обіг ІТ-підприємств, які працюють у Києві, складає 1,5 мільярда доларів США, а річне зростання становить 30%. Маємо великі перспективи", – похвалився Попов.

За словами очільника КМДА, це буде великий проект муніципального, державного і приватного партнерства. Київ інвестуватиме в інфраструктуру, зокрема, у будівництво доріг.

 

Згідно з технічно-економічним обґрунтуванням, лише з бюджету розвитку столиці надійде 80 мільйонів доларів.

 

Як відомо, 29 березня у Києві відбувся перший Київський інвестиційний форум, під час якого підписано Меморандуми на загальну суму 4 мільярди доларів.


 

Сепред них, зокрема, і будівництво інноваційного парку " Bionic Hill", в якому розмістяться бізнес-інкубатори, університет, готелі, спорткомплекс, торговельно-розважальний центр, житлові будинки, школа і дитячі садки, приміщення для українських і зарубіжних компаній, що працюють у сфері ІТ-технологій, венчурні фонди і відділення банків.

 

 

Розпочати будівництво парку планують до кінця року. 

Фото bin.ua 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ