Музей Однієї вулиці на межі закриття?


Музей Однієї вулиці на межі закриття, оскільки він позбавлений єдиного джерела фінансування – коштів відвідувачів. Люди не мають змоги потрапити у Музей у зв’язку із закриттям проходу на Андріївський узвіз через реконструкцію.

Про це повідомляє голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, до якого з проханням допомогти звернулося керівництво музею.

"Влада своїми необдуманими діями щодо реконструкції Андріївського узвозу довела Музей до зубожіння. Переконаний, що тепер ця ж влада повинна відшкодувати музею його втрати", - сказав Бригинець.

Водночас у музеї повідомили, що єдиним джерелом доходів закладу культури є плата за відвідування музею, натомість до витрат на утримання музею належать: орендна плата, комунальні платежі, плата за електроенергію та послуги зв’язку, заробітна плата та обов’язкові відрахування до фондів соціального страхування.

На сьогодні Музей не має жодних боргів перед бюджетами міста і держави.

Голова комісії звернувся до голови КМДА Олександра Попова з вимогою терміново вжити належних заходів щодо відшкодування втрат Музею Однієї вулиці.

Музей Однієї вулиці, присвячений історії найдавнішої вулиці столиці України – Андріївському узвозу, існує в Києві протягом 20 років. У 2002 році Музей став номінантом на звання кращого музею на Європейському Міжнародному Форумі, де представляв Україну.

Музей є асоційованим членом Європейського Музейного Форуму та ІСОМу, який офіційно приймає гостей Євро-2012.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ