Викрадачі жінки оцінили її життя у $100 тисяч


Столичні правоохоронці затримали злочиине угрупування, яке викрало жінку в Солом’янському районі.

Як повідомляє прес-служба МВС Києва, 23 квітня до райуправління з заявою звернулася місцева мешканка, яка розповіла, що невідомі викрали її сестру, 1950 року народження.

Того ж дня слідчим відділом Солом’янського райуправління міліції було порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 146: "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини".

24 квітня потерпіла зателефонувала своїй подрузі і повідомила, що її викрали і вимагають за звільнення 100 тисяч доларів.

Правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів і 25 квітня затримали всіх членів злочинної групи та звільнили викрадену жінку.

Виявилося, що шістдесятидворічну киянку, яка працювала викладачем в одному з вищих навчальних закладів Києва, 21 квітня зловмисники чекали біля будинку, де вона проживала. Коли жінка вийшла з під’їзду, троє чоловіків схопили її, силоміць посадили до автомобіля "Форд Скорпіо" і вивезли за межі Києва.

Викрадену жінку зловмисники упродовж 5 днів утримували в тій же автівці, в лісосмузі на території Вишгородського району Київської  області. Потерпілу примушували телефонувати рідним і просити викуп за її звільнення.

25 квітня чотирьох зловмисників було затримано в Києві, в цей же час в Київській області затримали п’ятого лиходія, який наглядав за викраденою. Наступного дня правоохоронці взяли й шостого – безпосереднього організатора злочину.

Наразі триває слідство. За незаконне позбавлення волі людини затриманим загрожує покарання у вигляді ув’язнення – на строк від 5 до 10 років.     

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ