Центр Києва перекриють лише у дні матчів, - влада


Центральну частину Києва обмежать для руху транспорту лише у дні проведення матчів Євро-2012 – 11 червня, 15 червня, 19 червня, 24 червня та 1 липня.

Про це заявив перший заступник начальника Головного управління транспорту та зв’язку Іван Шпильовий.

За його словами, на період проведення чемпіонату у дні, вільні від проведення матчів, у схемі руху транспорту не відбудеться суттєвих змін (крім Хрещатика, де від Майдану Незалежності до бульв. Шевченка на весь період Чемпіонату буде функціонувати фан-зона).

"Фактично, упродовж червня – на період проведення Євро-2012 – повністю буде закрита для руху автотранспорту лише вулиця Хрещатик. Транспортний периметр навколо НСК "Олімпійський", а  поблизу фан-зони, який окреслений низкою центральних вулиць, буде обмежено лише у дні проведення матчів – а це всього 5 днів", – наголосив Шпильовий.

Так, 11 червня, 15 червня, 19 червня, 24 червня та 1 липня навколо НСК "Олімпійський" та від стадіону до офіційної фан-зони, буде запроваджено транспортний периметр, який обмежуватиметься вулицями: Червоноармійською (від бульвару Шевченка до вул. І.Федорова); Федорова (від вул. Червоноармійської до вул. Предславинської); Анрі Барбюса (від вул. Федорова до пров. Лабораторного – без перекриття руху транспорту).

Також периметр обмежуватиметься провулком Лабораторним (від вул. Анрі Барбюса до вул. Літньої – без перекриття руху); вулицями Літнею (від пров. Лабораторного до вул. Щорса – без перекриття руху); Щорса, провулком Щорса (без перекриття руху); бульваром Лесі Українки (від пров. Щорса до вул. Госпітальної); вултицею Басейною – закривається парна сторона (від Бесарабської пл. до вул. Еспланадної).

Відповідно до цієї схеми, у дні проведення матчів буде закрито рух транспорту на вулицях: Червоноармійській (на ділянці від вул. І. Федорова до бульв. Т.Шевченка); Федорова (на ділянці від вул. Червоноармійської до вул. Предславинської); Димитрова (на ділянці від вул. Червоноармійської до вул. Анрі Барбюса); Анрі Барбюса (на ділянці від вул. І. Федорова до вул. Димитрова); провулку Лабораторному (на ділянці від вул. Літньої до Федерації футболу України).

А також на вулицях Фізкультури (на ділянці від вул. Горького до НСК "Олімпійський"); Жилянській (на ділянці від вул. Горького до вул. Шота Руставелі); Саксаганського (на ділянці від вул. Горького до вул. Еспланадної); Шота Руставелі; Еспланадній; Рогнідинській; Бессарабській площі (при цьому проїзд по вул. Басейній та Крутому узвозу залишається відкритим); вулицях Скоропадського; Госпітальній, бульварі Лесі Українки (на ділянці від вул. Госпітальної до пров. Щорса); провулкові Госпітальному.

Крім того, напрям одностороннього руху транспорту на вул. І. Федорова (на ділянці від вул. Горького до вул. Червоноармійської) змінюється на протилежний, тобто від вул. Червоноармійської до вул. Горького.

Тож з 00.00 дня проведення матчу до часу закінчення матчу плюс три години після фінального свистка ці вулиці будуть пішохідними.

Крім того, за словами Шпильового, будуть внесені зміни у режим роботи метрополітену. Так, на весь період роботи фан-зони станція метро "Майдан Незалежності" працюватиме лише як пересадочний вузол. На вихід та вхід вона буде закрита. Станції "Олімпійська" і "Палац спорту" у дні проведення матчів закриватимуться за 4 години до початку матчу і відкриватимуться через 1 годину після його закінчення.

Станції "Театральна" та "Хрещатик" працюватимуть у звичайному режимі. Вхід на ці станції обмежуватиметься (у разі потреби припинятиметься) після закінчення заходів у фан-зоні, а також у разі виникнення позаштатних ситуацій.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ