"Київводоканал" відключає обладнання, бо знизилось споживання води


"Київводоканал" виводить з експлуатації насосні станції та резервуари чистої води, бо водоспоживання киянами впало до рівня 1964 року.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

На Великдень аналітичний відділ водоканалу зафіксував рекордно низькі за останні 48 років показники споживання столичними мешканцями води: 670 тисяч м³. за добу. Аналогічні середньодобові обсяги води спостерігалися ще у 1964 році.

"При зменшенні водоспоживання "Київводоканал" виводить з експлуатації об'єкти — насосні станції, резервуари чистої води – потреба у функціонуванні яких відпадає. Так, у квітні цього року на насосній станції "Смородинка" виведено з експлуатації та законсервовано один із чотирьох резервуарів чистої води", йдеться в повідомленні.

У водоканалі відзначили, що у 1964 році за офіційним переписом кількість населення Києва становила 1 мільйон 304 тисячі жителів, а за добу мешканці столиці у середньому споживали 675 м³ води.

За офіційним переписом станом на перше січня 2012 року населення столиці становить 2 мільйони 814 тисяч 258 жителів, неофіційно — до 5 мільйонів, у середньому за добу кияни споживають 868 тисяч м³ води.

"Зменшення водокористування у великі християнські свята закономірне, однак продовжує спостерігатися тенденція до загального поступового зниження об’ємів споживання води у столиці за останні 20 років", йдеться в повідомленні.

Це пояснюють тим, що у місті перестала працювати велика кількість заводів та підприємств, які були одними з найбільших споживачів води.

"Сьогодні Київ поступово перетворився із промислового у бізнес-центр. Оскільки роботу великих заводів не відновили, потреби у воді промисловості міста зменшилися. І навіть різке зростання населення столиці не змогло відновити колишні обсяги водоспоживання", - повідомили у водоканалі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ