У Києві показово знищили 20 кіосків


27 квітня у Києві знищили чергові 20 кіосків, які були незаконно встановлені біля шкіл та здійснювали торгівлю алкогольними та тютюновим виробами.

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба мерії.

"Ті кіоски, які встановлюватимуть після введення мораторію, перетворять на брухт. У першу чергу, це стосується тих МАФів, які розміщені біля входів у метро, на зелених зонах та поблизу шкіл, та здійснюють торгівлю алкогольними виробами. Знищення чергових 20 споруд – тому доведення. Зрозуміло, що ця акція носитиме масовий характер, тому ми вирішили знищувати споруди з максимальною користю для мешканців столиці", – сказав Мазурчак.

Він додав, що вікна, вилучені з кіосків віддадуть школам Деснянського району, де під час зимового періоду температура не відповідала нормі. Решту склопакетів, які не підійдуть за форматом, буде передано КО "Київзеленбуд" для теплиць, інше – перетворять на брухт.

"Наразі понад 7 тисяч підприємців подали заяви на отримання договору щодо пайової участі, тобто увійшли у легальне поле. Інших, які нехтують правилами, чекає така ж доля. Усі незаконно встановленні кіоски будуть демонтовані та знищені", - пообіцяв Мазурчак.

Як відомо, 4 квітня голова КМДА перед десятком телекамер влаштував показове знищення 40 ларьків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ