Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4f9a782722f71/
Українська правда
Київ

У Гостинному дворі почались будівельні роботи. ФОТО

27.04.2012  13:42

27 квітня вранці будівельники розпочали підготовку до "реконструкції" Гостинного двору. На територію двору заїхала бурова установка.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив активіст Ігор Луценко.

"Швидко ж вони справились, тільки день тому з подачі Попова Київрада дозволила реконструювати будівлю під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою, а вже заїхала техніка", - сказав Луценко.

Фото Ігоря Луценка

Активітси, що прибули на місце, поспілкувалися з роботіниками.

"Вони визнали, що жодних документів не мають. Сказали, що роботи розпочали за наказом підрядника - компанії "Основа-Солсіф". І хоч документів не мають, роботи вирішили продовжити", - розповів співрозмовник видання.

Нині активісти викликали на місце міліцію.

Варто відзначити, що дії забудовника виглядають дуже дивними, бо рішення набуває сили лише після підписання міським головою та оприлюднення у комунальних ЗМІ. Навіть якщо мер Леонід Черновецький підписав рішення вночі 27 квітня, то воно не оприлюднене у муніципальній газеті "Хрещатик", а отже не набуло чинності.

"Згідно з рішенням Верховної Ради цей будинок був і залишається пам′яткою. Сьогодні це підтвердив голова Комітету ВРУ з питань культури та духовності Володимир Яворівський. Але Фонд держмайна продав це приміщення, а Київрада 26 квытня виділила землю для реконструкції, не зважаючи на принципові заперечення багатьох депутатів", - сказав депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

Як відомо, Кабмін постановою від 15 серпня 2011 року №1380 виключив Гостинний двір зі списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебуває під охороною держави.

26 квітня Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою ПАТ "Укрреставрація" на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.