У Гостинному дворі почались будівельні роботи. ФОТО


27 квітня вранці будівельники розпочали підготовку до "реконструкції" Гостинного двору. На територію двору заїхала бурова установка.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив активіст Ігор Луценко.

"Швидко ж вони справились, тільки день тому з подачі Попова Київрада дозволила реконструювати будівлю під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою, а вже заїхала техніка", - сказав Луценко.

Фото Ігоря Луценка

Активітси, що прибули на місце, поспілкувалися з роботіниками.

"Вони визнали, що жодних документів не мають. Сказали, що роботи розпочали за наказом підрядника - компанії "Основа-Солсіф". І хоч документів не мають, роботи вирішили продовжити", - розповів співрозмовник видання.

Нині активісти викликали на місце міліцію.

Варто відзначити, що дії забудовника виглядають дуже дивними, бо рішення набуває сили лише після підписання міським головою та оприлюднення у комунальних ЗМІ. Навіть якщо мер Леонід Черновецький підписав рішення вночі 27 квітня, то воно не оприлюднене у муніципальній газеті "Хрещатик", а отже не набуло чинності.

"Згідно з рішенням Верховної Ради цей будинок був і залишається пам′яткою. Сьогодні це підтвердив голова Комітету ВРУ з питань культури та духовності Володимир Яворівський. Але Фонд держмайна продав це приміщення, а Київрада 26 квытня виділила землю для реконструкції, не зважаючи на принципові заперечення багатьох депутатів", - сказав депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

Як відомо, Кабмін постановою від 15 серпня 2011 року №1380 виключив Гостинний двір зі списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебуває під охороною держави.

26 квітня Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою ПАТ "Укрреставрація" на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ