На Київщині розкриють таємницю слов’янської кухні



Фото eda.2k.ua

1-2 травня у Центрі культури та історії Древньої Русі "Парк Київська Русь" пройде кулінарне дійство "Таємниця слов'янської кухні".

Як повідомляють організатори, у парку на травневі свята, окрім традиційних шашликів, можна буде спробувати страви, приготовані за древніми рецептами: дружинний куліш, юшку боярську, кашу сарацинську та інше.

Гості Парку зможуть дізнатися і таємниці приготування страв, адже у ці дні для відвідувачів будуть організовані майстер-класи, де кухарі з задоволенням поділяться рецептами та технологією приготування дружинного кулешу та млинців.

Приготовані на майстер-класах страви гості парку зможуть продегустувати. Окрім того, на них чекає дегустація старослов’янського напою – медовухи.

Святкову кулінарну програму доповнить приготування випічки на мангалі, а також запікання на мангалі молочного поросяти.

Окрім спеціальної програми "Таємниця слов'янської кухні", на гостей Парку чекають різноманітні видовища та розваги – виступи театру "Парку Київська Русь" та кінного театру, веселі інтерактиви.

Для дітей будуть організовані ігри та конкурси на дитячому майданчику, зокрема і конкурси, пов’язані з тематикою слов’янської кухні.

Дорослі зможуть випробувати себе на влучність у середньовічному тирі, переодягтися у костюми жителів Древнього Києва у княжій костюмерній чи вирушити на кінну прогулянку.

Вхід для дорослих 40 гривень, для пенсіонерів – 20 гривень. Школярі зі всієї України мають змогу відвідати захід безкоштовно.

Парк знаходиться у с. Копачів Обухівського району Київської області (34 км від Києва). Дістатися до парку можна маршрутним автобусом від станції метро "Видубичі" (зупинка знаходиться біля супермаркету "Фуршет"). Маршрутка відправляється о 10.00, 12.00, 14.00, 16.00. Вартість квитка: 20 гривень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ