Київрада просить Януковича розширити межі Києва


Київрада направила звернення до президента, голови Верховної Ради та Кабміну щодо розширення меж Києва шляхом приєднання селища Коцюбинське Київської області.

Про це заявив голова фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, повідомляє прес-служба фракції.

За словами Москаля, включення селища Коцюбинське до території Києва має відбуватись зі збереженням статусу четвертої чорнобильської зони та усіх пільг, які отримують мешканці селища.

"Безумовно, такий мегаполіс як Київ має розвиватись, в тому числі за рахунок прилеглих селищ,  так як це було свого часу з селом Троєщина. До того ж, ставши киянами мешканці Коцюбинського виграють в економічному плані, зокрема отримають нижчі тарифи на опалення та на проїзд від Коцюбинського до Києва, адже це вже буде міський маршрут, а не міжміський, як зараз", - підкреслив Москаль.

Він зауважив, що наразі у Коцюбинському тарифи на централізоване опалення складають 10-12 гривень за 1 кв. м, що у декілька разів більше, ніж у Києві.

На переконання політика, включення Коцюбинського до території Києва є одним із механізмів припинення незаконної діяльності Коцюбинської селищної ради щодо відчуження у власність сотень гектарів цінного Біличанського лісу та протиправного розширення меж селища за рахунок земель лісового фонду Києва.

Москаль нагадав, що Коцюбинська селищна рада всупереч вимогам законодавства уже передала громадянам у власність понад 70 га Біличанського лісу і надала дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для житлового будівництва загальною площею більше 700 га.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ