Гостинний двір перебудують у торговий центр?



Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою ПАТ "Укрреставрація" на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою.

За відповідний проект рішення проголосувало 68 депутатів.

Опозиційні депутати побоюються, що це виллється у перебудову Гостинного двору у торговельно-офісний центр.

Так Гостинний двір виглядає сьгодні. А що з ним буде в майбутьому? Фото politiko.ua

"Оскільки більшість не погодилась проголосувати за внесення змін у проект рішення, а саме за заміну слова "реконструкція" на слово "експлуатація" це говорить про бажання влади змінити Гостинний двір до непізнаваності: серйозно добудувати чи надбудувати пам’ятку архітектури", - переконана голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

Депутат наголосила, що заради цих планів забудовники за пособництва влади свого часу постановою Кабміну від 15 серпня 2011 року №1380 виключили Гостинний двір зі списку пам’ятників архітектури Української РСР, що перебуває під охороною держави.

"Це чергова гра, коли кияни з початком будівельних робіт навколо Гостинного двору висловлюватимуть обурення владі щодо знищення історичної будівлі, а Олександр Попов розказуватиме, що за це рішення проголосували депутати і влада тут ні при чому", - переконана Меліхова.


ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ