Нова влада влаштувала шмон команди Черновецького?


Нова влада взялася за активи родини Леоніда Черновецького і за його соратників.

Як пише "Сегодня", Печерський райсуд за поданням Генпрокуратури виніс низку постанов про обшуки у квартирах керівництва й співробітників Київради, а також чиновників КМДА.

За даними видання, під роздачу нібито потрапили секретар Київради Олесь Довгий (він прописаний на Михайлівському провулку, 7, де дали санкції на обшук), начальник Головного управління власності Анатолій Чуб, його заступник Юрій Стретович, а також кілька чиновників з головкому комунальної власності й підлеглі Довгого, пов'язані із приватизаційними й земельними питаннями.

Обшук проводиться, щоб вилучити підроблені документи, чернетки, бланки фіктивних підприємств, їх печаток, штампів і інших документів, які використовувалися для незаконного відчуження пакетів акції "Київводоканал" і "Київгаз".

Згідно з матеріалами справи, з вини апарату Київради пакет акцій був незаконно реалізований ТОВ "ФК "Новий регіон", що завдало шкоди місту в розмірі більше 16 мільйонів гривень.

Суд також прийняв рішення здійснити вилучення документів, що становлять банківську таємницю в "Експобанку" і банку "Хрещатик" — оригінали й копії виписок про рух грошей по рахунках "Нового регіону", а в офісі "Нового регіону" на вул. Анрі Барбюса здійснили обшук.

Як відомо, Генпрокуратура заявила про продаж "Новому регіону" 28,46% "Київгазу" і 25,46% "Київводоканалу" у березні цього року. Цю компанію в пресі пов'язують із екс-зятем мера депутатом Київради В'ячеславом Супруненком.

Джерело видання у правоохоронних органах повідомило, що президент поставив перед Генпрокуратурою завдання повернути в комунальну власність чотири компанії, що забезпечують життєдіяльність міста: "Київгаз", "Київводоканал", "Київмлин" і "Київміськбуд".

Великий відсоток акцій — у власності родини Черновецького.

Олесь Довгий заявив, що в його квартирі не проводився обшук, і він не проходить по жодній зі справ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ