Вагони, що розпадаються, і пожежі не завадять метро гідно зустріти Євро , - керівник


Пропри надзвичайну зношеність усіх основних засобів, нестачу фінансування та проблему з фахівцями, київський метрополітен гідно зустріне Євро-2012.

Про це на сесії Київради 26 квітня заявив директор підземки Володимир Федоренко.

"Зношеність основних засобі "Київського метрополітену" складає 54%. За нашими даними, зношеність рухомого складу складає 62%, ескалаторів – 44%, верхньої будови колії –  77%, тунелів і станцій – 21%, електрообладнання –  65 %", - сказав він.

Федоренко наголосив, що половина вагонів, які сьогодні їздять коліями метро, давно вичерпали встановлений термін експлуатації.

"Вагони з перепробігом в експлуатацію не допускаються. Сьогодні 319 вагонів вичерпали встановлений заводом термін експлуатації, проте всі вони пройшли обстеження акредитоване випробувальним центром, і їм продовжено термін експлуатації", - сказав начальник метро.

Він додав, що багато вагонів "мають пробіг більше 3 мільйонів кілометрів, але за весь період роботи з 1960 року метрополітен списав з інвентарю лише 2 вагони".  

"Утримання вагонного парку потребує величезних затрат. Так, у 2011 році витрачено 98 мільйонів тільки на ремонт вагонів, хоча була потреба по нормативах у 158 мільйонах", - сказав Федоренко.

Він додав, що вартість сучасного вагону перевищує мільйон євро, тому київський метрополітен продовжить оновлення парку шляхом модернізації за кошти Кіотського протоколу.

Коментуючи часті проблеми з рухом поїздів та ескалаторів, Федоренко сказав, що окрім об’єктивних причин – зношеності, є ще й суб’єктивні.

"Кияни часто навмисно зупиняють ескалатори ручкою "стоп", кидають монети, які блокують сходи і ламають ескалатор", - сказав він.

Водночас він запевнив, що столична підземка зустріне Євро-2012 без проблем.

"Ми маємо дуже велику проблему в укомплектуванні фаховими працівниками. Попереду Євро. Ми відпрацюємо цей період достойно. Проведена велика підготовча робота. Перевеземо всіх", - пообіцяв Федоренко.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ