Київ знову хоче позичити, щоб віддати борги


Спеціальний фонд міського бюджету буде збільшено за рахунок внутрішніх запозичень на загальну суму 1,1 мільярда гривень.

Про це повідомив заступник голови Київської адміністрації Руслан Крамаренко.

Він пояснив, що після збільшення видатків спеціального бюджету, місто зможе погодити з Міністерством фінансів здійснення внутрішнього запозичення на вигідних для міського бюджету умовах й затвердити ці умови окремим рішенням Київради.

За його словами, 600 мільйонів гривень з цієї суми буде спрямовано на поповнення статутного фонду комунальних підприємств – 150 мільйонів отримає КП "Київпастранс" для повернення кредиту КБ "Хрещатик", інші підприємства за рахунок цих коштів зможуть сплатити земельний податок.

На ці потреби КК "Київатодор" та її структурні підрозділи отримають 15,5 мільйона  гривень, КО "Київзеленбуд" – 45,6 мільйона гривень, районні зеленбуди – 385,7 мільйона гривень та КП  "Київжитлоексплуатація" – 3,2 мільйона.

Ще 500 мільйонів гривень буде спрямовано на капітальні видатки та капітальні вкладення з них. А саме – 325 мільйона гривень буде спрямовано на капітальні вкладення відповідно до Програми соціально-економічного розвитку на 2012 рік.

Зокрема, 104,3 мільйона гривень буде спрямовано на оплату за виконані в минулі роки роботи з капітального ремонту будинків в 1,5 км зоні навколо НСК "Олімпійський", ремонту сходових клітин та асфальтового покриття міжквартальних проїздів, а також заміні й модернізації ліфтів й капітального ремонту медичних закладів.

Для робіт з асфальтування і благоустрою прибудинкових територій та міжквартальних проїздів буде виділено 38,7 мільйона гривень, і ще 20 мільйонів гривень – на капітальний ремонт житлового фонду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ