Кияни зможуть самі обрати ЖЕК, який їх обслуговуватиме?



Жителі самі оберуть, хто в них рпибиратиме і за скільки. Фото Фокуса

Влада підготували проект, який має докорінно змінити ситуацію з ЖЕКами і вартістю ком послуг, які вони надають.

На сайті КМДА оприлюднено проект рішення "Про затвердження Переліку житлово-комунальних послуг у житловому фонді Києва, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах".

Якщо таку реформу затвердять, то кияни зможуть самі обирати ЖЕК чи іншу організацію, яка надаватиме їм певні послуги.

Згідно з документом, серед послуг, за надання яких боротимуться ЖЕКи – усе: від утримання будинків і прибудинкових територій, прибирання сходових кліток, підвалів, технічних поверхів та покрівель, дератизації і дезінсекції до технічне обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, опалення, каналізації тощо.

Автори проекту рішення переконані, що у разі прийняття запропонованого регуляторного акта буде забезпечено конкурсний відбір виконавців житлово-комунальних послуг в житловому фонді, що сприятиме "створенню конкурентного середовища на ринку обслуговування житла та розвитку конкурентних відносин у галузі".

"Прийняття проекту дозволить: залучати до утримання житлового фонду організації, що мають кращий досвід роботи, показники фінансово-господарської діяльності, кваліфікований персонал; створити конкурентне середовище на ринку компослуг; підвищити якість надання послуг населенню; посилити відповідальності виконавців цих послуг перед споживачами", йдеться в документі.

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта приймаються від юридичних та фізичних осіб, їх об’єднань упродовж місяця – до 20 травня у письмовому або в електронному вигляді за адресою: вул. Б. Хмельницького, 3, Головне управління житлового господарства КМДА.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ