Столичних дітей давлять машини, бо влада економить?



Фото interesniy-kiev.livejournal.com

За три роки в столиці не встановлене жодного "лежачого поліцейського", а ті, що є, знищують.

Саме це і стає причиною наїзду на школярів у Києві, пише "Комсомольська правда".

Так, 16 квітня біля універмагу "Україна" черговий водій збив дитину просто на пішохідному переході. У результаті аварії 13-літній Сашко Омецинський одержав множинні переломи ніг і струс мозку. Зараз лікарі роблять усе можливе, щоб хлопчик не залишився калікою.

Медики відзначають, що швидкі все частіше привозять у лікарні травмованих на дорозі дітей. А квітень 2012 року взагалі став рекордним: випадки наїзду на дитину реєструють у ДАІ щодня.

Біда в тому, відзначає видання, що перед пішохідними переходами немає "лежачих поліцейських". Щоб не пошкодити підвіску автомобіля, водії пригальмовують перед так званим "обладнанням примусового зниження швидкості".  

Однак, як з'ясувалося, з необхідних 1,1 тисячі таких "поліцейських" у місті встановлено лише 305!

"Більшість швидкісних обмежників були встановлено 4-6 років тому. Починаючи з 2009 року й до сьогодні на їхнє обладнання не виділялося ні копійки", - розповів заступник директора "Київдорсервісу" з питань експлуатації технічних засобів регулювання дорожнього руху Микола Оніщенко.

На "лежачих поліцейських" треба не менше 32 мільйонів гривень. Однак проблему збільшує й те, що на існуючі "поліцейські" немає ніякої надії. 

"Перше ніж у 2002 році змінили Держстандарт, могли встановлювати гранітні  "поліцейські". Вони фактично вічні, але інша справа, що їх  ставити заборонили – тільки гумові або пластикові. Термін служіння пластикових – не менш п'яти років – у більшості вже вийшов. Плюс наші водії, вважаючи "поліцейських" прикрим непорозумінням, викорчовують їх ломом", - додав Оніщенко.

Через це в багатьох "поліцейських" бракує фрагментів, і машини проносяться по них, не знижуючи швидкості.

Як наслідок, за даними ДАІ, тільки за останній квартал на дорогах під час ДТП покалічили більше 50 дітей.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ