На Київщині за холодну воду деруть 15 гривень



Фото litsa.com.ua

На Київщині плата за холодну воду зросла вдвічі. Згідно з платіжками жителі кількох сіл мали сплатити по 14,88 гривні за куб, замість попередніх семи.

У платіжках окремих мешканців цифри доходять до 400 гривень лише за холодну воду, повідомляє ТСН.

Обурившись, люди зійшлися на збори, щоб вирішити, платити чи ні, і в кого шукати допомоги, щоби тариф їм переглянули.

Мешканці села Петрівське, щоб звернути увагу держави на свої проблеми, збираються перекрити своїми машинами Бориспільську дорогу.

Люди обурюються, що живуть всього за 10 км від Києва, а ціна на воду доходить таких висот. Навіть у столиці куб холодної води коштує менше 4 гривень.

Рішення підняти тарифи затвердила сільська рада, яка зробила це на вимогу організації, що обслуговує водогін.

"Від ПМК-241 знову надійшли листи – в противному разі, якщо сільрада не прийме тарифи нові, то дана організація розірве з сільрадою договір на обслуговування мереж по воді і стоках. І в сільради просто не було іншого виходу, як затвердити дані тарифи", - повідомила сільський голова Вишеньок Марія Комащенко.

У ПМК не змогли пояснити, чому підвищили тариф, оскільки директор у відпустці, заступник – у лікарні. Натомість у районній адміністрації розповідають, що ПМК, запропонувавши новий тариф, дала докладне пояснення, чому плату за воду варто підвищити. Мовляв зросли тарифи на електроенергію та пальне.

А райадміністрації кажуть, тариф на холодну воду затвердили тимчасово, а людям, які не в змозі платити 14 гривень за куб холодної води пропонують оформити субсидії. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ