Попов розповів, що буде з Андріївським


На Андріївському узвозі відтворять автентичний вигляд будинків, встановлять декоративне освітлення, перекладуть бруківку та каналізацію.

Про це заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов під час перевірки ходу реконструкції узвозу.

За його словами, на Андріївському завершили будівництво зливо-стокової та дренажної каналізації, а нині замінюють каналізацію та перекладають бруківку.

У прес-службі КМДА наголосили, що кам’яна кладка точно відтворює стилістику Андріївського узвозу, для чого використовують три види каменю привезеного із Житомирських кар’єрів.  

"Головний акцент ми робимо саме на якості матеріалів та якості виконання робіт, щоб зробити якщо не на століття, то на півстоліття точно. Тому тут використовуються найсучасніші і найякісніші матеріали. Особисто я вперше бачу таку сучасну бруківку. Вона висока, вкладена на спеціальну подушку із бетону та піску, тож переконаний, що нинішня реконструкція узвозу – це мінімум 30-50 років гарантованої якості", – сказав Попов.

Він додав, що зараз також тривають роботи і щодо заміни каналізаційних мереж, на завершальній стадії капітальний ремонт водопроводу та системи електропостачання.

У прес-службі наголосили, що проводиться ремонт дахів та відновлення фасадів 21 із 25 існуючих на узвозі будинків. До цих робіт залучені історики та архітектори з тим аби точно відтворити автентичний вигляд будинків на Андріївському узвозі.

"На узвозі дуже багато приміщень у приватній власності і через це ми маємо певні незручності. З кожним із власників них ми проводимо відповідну роботу, адже ми не можемо витрачати бюджетні кошти на реконструкцію приватних об’єктів. Ці питання ми вирішуємо спільно і ретельно контролюємо їхнє виконання", – підсумував Попов.

До дня міста, обіцяють міські чиновники, на Андріївському відновлять декоративне освітлення та встановлять освітлювальні опори, що відповідають стилістиці вулиці.

Як відомо, нещодавно на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова. Будинок знесли там, де мають збудувати новий склобетонний центр "Андріївський плаза".

Однак громадськість виступила категорично проти забудови історичного центру міста. Нині забудовник обіцяє замість офісного центру збудувати арт-простір. 

Фоторепортаж зі знищеного узвозу дивіться тут, а також тут. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ