Забудовнику на Гончара хочуть подовжити договір оренди на землю?


Київська влада намагається підтримати забудовників на вул. Гончара, 17-23, продовживши їм договір оренди земельної ділянки.

Відповідне питання депутати більшості Олександра Попова намагались внести на Президії до порядку денного сесії Київради 26 квітня, повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Виходячи з того, що юридичне право забудовників на користування земельною ділянкою на вулиці Гончара, 17-23 вже закінчилося, влада зробила спробу посприяти забудовникам, а не бажанню громади, що виступають проти зазначеного будівництва, і подовжити договір оренди земельної ділянки руйнівникам охоронної зони Софії Київської", - наголосила Меліхова.

За її словами, цим вчинком влада вкотре довела свою неспроможність говорити правду і те, що їй не варто довіряти, бо "Попов особисто обіцяв зупинити будівництво".
 
"Попов, який хоче стати мером, мав би особисто контролювати питання збереження історичної спадщини, адже руйнування пам’яток є чи не найбільшою проблемою столиці: так звана реконструкція Андріївського узвозу та Гостинного двору, руйнування Садиби Мурашка та будинку Крістера, знищення садиби Казанського тощо. Складається враження, що Попов або відсторонюється від їх вирішення, або ігнорує їх, або банально неспроможний впливати на такі ситуації", - заявила Меліхова.

Вона додала, що питання про подовження договору оренди на земельну ділянку на вул. Гончара, 17-23, яке намагались внести в порядок денний сесії, не надходило для розгляду до жодної з профільних комісії Київради. 

Як відомо, Господарський суд Києва виніс рішення, яким скасував землевідвід під будівництво на Гончара, 17-23, яке відбувається практично впритул до стін собору Софії Київської, і викликає занепокоєння в ЮНЕСКО.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ