Туалети на Хрещатику гроші беруть, а всередину не пускають


Справити нужду в Києві можна навіть у найдорожчих ресторанах, нічого там не замовляючи, а в центрі є туалети з непрацюючою кнопкою SOS і такі, що беруть гроші, але не пускають всередину.

У парку Шевченка найстаріший, 100-літній, громадський туалет Києва закритий, пише "Сегодня".

Як свідчить оголошення, найближчі клозети у переході на площі Льва Толстого і на території Володимирського собору. Якщо комусь дуже закортить, навряд чи він добіжить до зазначеного місця.

Але, як виявилося, є безпрограшний варіант – ресторани. Наприклад, у закладі "Опанас" з посмішкою пустили і ще побажали удачі.  "Будь ласка, заходьте", - сказали в дорогому пабі в "Арені". Така сама історія була в ресторані "Шато", готелі "Інтерконтиненталь".

У Маріїнському парку ніяких покажчиків WC. Єдиний туалет закритий залізними ґратами, а поруч валяється купа сміття, старий одяг і навіть стільці.

"Де туалет? А ніде! Один закрили, більше немає", - сказала продавщиця з кіоску і додала, що торговці з парку ходять у туалет у Верховну Раду

На Володимирській гірці теж "сходити" ніде.

"Можете збігати на Європейську. Або на Майдан. А ще можете спробувати в Михайлівський собор попроситися – там пропустять", - порадила інша продавщиця.

На Європейській, Хрещатику та Майдані вже встановили модульні туалети мало не через кожні 10 метрів. Але поки більша частина вбиралень з "самообслуговуванням" не працює. Щоб потрапити до вбиральні, потрібно заплатити 2 гривні, причому кинути їх в спеціальне віконечко (типу терміналу). Однак далеко не факт, що вкинувши гроші, ви потрапите всередину.

Принаймні, у журналістів не вийшло відкрити заповітні двері навіть під наглядом міліціонерів.

"Ну, гроші ми вам не повернемо. Але якщо сильно хочеться – ви, от, в кафе попросіться. Якщо не пустять – проведемо", - пообіцяли правоохоронці.

Крім WC з самообслуговуванням, на Хрещатику є туалети з касиром.

У кабінці чисто, є навіть сушка для рук, але не виявилося туалетного паперу. Зате є кнопка з написом SOS. Але і вона не працює.

Влада каже, що проблем у фанів не виникне.

"Ми розіслали всім ресторанам листи з проханням пропускати людей в убиральні, не вимагаючи щось купувати", - пояснив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко і додав, що з громадськими клозетами ситуація вирішиться найближчим часом.

"Туалети самообслуговування поки ще не налаштовані, їх запустять найближчим часом. А також до Євро плануємо встановити ще 120 модулів – це будуть стаціонарні модулі з каналізацією і водою", - пообіцяв Голубченко.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ