Нелегальна реклама продовжує спотворювати Київ. ФОТО


Незважаючи на численні заяви міської влади, що з нелегальною рекламою у місті буде покінчено, ринок тіньової реклами у Києві процвітає.

Найбільш популярним видом підпільної реклами у Києві є реклама у вигляді табличок, що розміщуються на ліхтарях та деревах.

Останнім часом явище набуло вигляду стихійного лиха, у місті майже не залишилось ліхтаря, що не був би "прикрашений" гірляндами з різноманітних табличок, повідомляють читачі "Української правди. Київ".

Виготовленням кустарних рекламоносіїв займаються спеціальні фірми, що навіть не ховаються, вільно розміщуючи свої пропозиції у мережі інтернет та на тих-таки табличках.

 

"Незважаючи на те, що подібна діяльність є грубим порушенням закону "Про рекламу", ані міліція, ані податкова адміністрація, ані комунальні служби не поспішають шукати та притягати до відповідальності порушників. Численні хлопці з драбинами та стосами табличок серед білого дня тиняються містом та чіпляють рекламні таблички на ліхтарі, але на цих суб’єктів ніхто не звертає уваги, зокрема, й численні патрулі міліції", - розповіла читачка Вікторія.

Вона додала, що комунальники, які регулярно здирають з ліхтарів наклеєні оголошення, зазвичай табличок, що висять поруч, не чіпають.

 

"Кмітливі ділки, що займаються виготовленням та розміщенням підпільної реклами, і до яких ми додзвонились за одним з телефонів, що був розміщений на рекламній табличці, дають гарантію, що оголошення висітимуть, аж доки не згниють. На наше зауваження, чи, бува, не будуть таблички знищені двірниками чи ще кимсь, підприємці запевняють, що подібний ризик дорівнює нулю, бо "з ким треба усе домовлено", - додала Вікторія.

Як відомо, подібна реклама не лише псує вигляд міста, ганьбить столицю перед гостями з інших країн, але і є формою ухиляння від сплати податків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ