У мерії готуються до лісових пожеж


У КМДА затвердили заходи з підготовки міських лісів до пожежонебезпечного періоду 2012 року та створили оперативний штаб із ліквідації лісових пожеж.

Як повідомляє прес-служба мерії, вже приведено до стану повної технічної готовності протипожежну техніку, обладнання, спостережні вежі і щогли та засоби зв’язку у міських лісопаркових господарствах таких як: Дарницьке, Святошинське та Конча-Заспа.

Лісопарковим господарствам доручено перевірити виконання належних обсягів протипожежних заходів землекористувачами, ділянки яких розташовані на території лісового фонду, а також встановити шлагбауми та закрити непланові дороги та в’їзди до лісу.

Крім того, упродовж квітня-вересня ГУ МВС у Києві та КО "Київзеленбуд" контролюватимуть заїзд автотранспортних засобів на територію лісових масивів, проводитимуть спільні рейди та притягуватимуть порушників до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

До кінця травня "Київзеленбуд" повинен ліквідувати позалісосічну захаращеність і стихійні сміттєзвалища у лісопарковій зоні столиці, а до вересня відремонтувати та підтримувати у належному стані протипожежні водоймища, резервуари для забору води та під’їзди до них.

"Київзеленбуд" та КК "Київавтодор", у разі необхідності, повинні подбати про виділення поливально-мийних машин для підвозу води.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ