На Солом'янці порізали шини 30 машинам


У ніч на п'ятницю в Солом'янському районі прокололи шини 30 автомобілів. Винних поки не знайшли. Місцеві жителі просто розлючені, пише "Комсомольська правда".

"Різали відразу в двох-трьох місцях, в деяких автомобілях пробили одразу кілька коліс, при цьому дісталося дорогим і недорогим автомобілям", - розповів один з постраждалих Павло.

Чоловік додав, що в міліцію не піде, бо "все одно нікого не знайдуть".

Як з'ясувалося, Павло – один такий "невіруючий", решта вже завалили заявами місцеве райуправління міліції.

"Поряд з місцем стоянки знаходиться аптека, обладнана відеокамерою. Злочинці могли потрапити в її об'єктив. Думаю, міліції не важко знайти хуліганів", - розповів місцевий житель Сергій Остапчук.

У міліції кажуть, що вже опитали свідків: двірників, охоронців, мешканців. Щоправда,

кримінальної справи ще не порушили.

"Проводиться дослідча перевірка. Після її закінчення приймемо рішення про порушення кримінальної справи", - сказала помічник начальника Солом'янського райуправління міліції Ірина Біба.

У міліції розглядають кілька версій. Перша: над автомобілями поглумився нетверезий або психічно хворий. Такі випадки в Києві були два роки тому, коли чоловік облив кислотою автомобілі. Тоді винного відправили на лікування в психіатричну лікарню.

Друга версія: шини міг проколоти борець зі стихійними парковками, якого розлютило те, що автовласники паркують машини на газонах під вікнами будинку.

І ще одна версія: автомобілі пошкодили власники автостоянок.

"Все просто. Люди ставлять авто на подвір'ї, і власники автостоянок втрачають гроші. Посіявши страх серед водіїв, підприємці намагаються змусити їх користуватися платними автостоянками. Це ж гроші", - сказали правоохоронці.

Дана версія є однією з пріоритетних, тому як в минулому році оперативники вже стикалися з подібного роду злочинами. До речі, якщо "шиноненависників" все-таки спіймають, їм загрожує штраф 850 гривень або три роки в'язниці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ