Питна вода в Києві у нормі, - "Київводоканал"


Якість питної води у міській водопровідній мережі у всіх районах Києва відповідає нормативним вимогам.

Про це повідомляє прес-служба у ПАТ "Київводоканал".

"Кожного року упродовж та після періоду весняного водопілля фахівці "Київводоканалу"

встановлюють більш жорсткий лабораторний контроль як питної води, так і води поверхневих джерел водопостачання. Основна увага приділяється підготовці епідемічно-безпечної питної води", йдеться в повідомленні.

З цією метою створюється необхідний запас реагентів, розширюється спектр досліджень та періодичність контролю джерел водопостачання, а також збільшується частота і перелік показників контролю в розподільчій мережі міста.

"У цьому році період водопілля на річках Дніпро та Десна не характеризувався особливими складнощами у порівнянні з багатьма попередніми роками. Не спостерігалося різкого підйому рівня води у річках, які є джерелами питного водопостачання, та перевищення тих нормативних якісних показників, які традиційно погіршуються під час водопілля – лужності води, вмісту марганцю, заліза, окиснюваності", - наголосили у водоканалі.

"Дніпровська та Деснянська водопровідні станції працюють у штатному режимі. Питна вода, яка подається в міську розподільчу мережу водопостачання, за всіма показниками відповідає нормативним вимогам", - підсумували у водоканалі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ