"Київдорсервіс" "нажився" на столичних дорогах на 27 мільйонів


Держфінінспекція у Києві виявила порушень на 26 мільйонів 809 тисяч гривень у КП "Київдорсервіс".

Як повідомляє прес-служба КРУ, це з’ясувалося після проведеної ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства за період з 1 вересня 2009 по 1 жовтня 2011 року.

Зокрема, в ході проведення інвентаризації та контрольних обмірів встановлено відсутність обладнання й устаткування відеонагляду, детекторів транспорту, керованих дорожніх знаків і метеонагляду автоматизованої системи керування дорожнім рухом на вулично-шляховій мережі Києва, а також завищення вартості робіт щодо їх монтажу

відповідно на 23 мільйони 393,93 тисячі гривень та на 1 мільйон 910,59 тисяч гривень.

Крім того, "Київдорсервіс" здійснено нецільове використання бюджетних коштів у розмірі 841,34 тисячі гривень. Зокрема, виконано роботи по влаштуванню системи відеонагляду за дорожнім рухом на транспортних розв'язках Києва на зазначену суму, що не передбачено Планом використання бюджетних коштів на 2009 рік.

Порушуючи вимоги трудового законодавства, під час надання щорічної відпустки, працівникам підприємства не нараховувалась та не виплачувалась одноразова грошова допомога на оздоровлення, що призвело до недоотримання ними 658,23 тисячі гривень.

Матеріали ревізії КП "Київдорсервіс" направлено до правоохоронних органів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ