У центрі Києва міняють вуличні покажчики. Знову з помилками? ФОТО

19.04.2012  17:32

1 2 3 4

19 квітня у центрі столиці комунальники розпочали заміну табличок з назвами вулиць і номерами будинків.

Зокрема, змінювали на нові показчики на вулицях Шовковичній та Лютеранській.

Нові таблички досить зручні, бо окрім номеру будинку, також вказують на загальну нумерацію вулиці. Однак таблички за традицією написані з помилками.

 

Вулицю Лютеранську підписали, як "Liuteranska". Згідно з правилами, у середині слова літера "ю" передається, як "iu". Однак, не зрозуміло, чи це транслітерація на табличках, чи переклад. Бо якщо транслітерація, то скорочення вул. мали б написати як "vul.", а їх переклали і підписали "str.".

Хоча у будь-якому разі туристам було б зрозуміліше, якби назву переклали як "Lutheranska", оскільки названо її на честь Лютеранської кірхи - церкви Мартина Лютера, чиє прізвище латиницею пишеться як Luther.

Як відомо, не вперше покажчики у Києві перекладають з помилками. Так, нові вказівники у підземці були написані з купою помилок, як і таблички про час роботи переходу на станцію "Майдан Незалежності", де фразу "перехід дозволено з 6.30 до 12.30" переклали як "entrance permitted from 6.30 since 12.30", що дослівно означає: "перехід дозволено З 6.30 З 12.30". 

Фото Сергія Лещенка

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ